Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Neki slave Svetog Trifuna, neki Svetog Valentina. Jedni gunđaju kako je marketing izmislio praznik Dan zaljubljenih, a drugi uživaju u romantici tog dana. Neko kupuje sitnicu, neko drugi iz protesta ni cvetić… demokratija. Može da radi ko šta hoće.

Istovremeno, u Kodak teatru je prošle nedelje održana dodela najčuvenije nagrade na svetu, Oskara. Koreanci su pokazali kako se snima film za zvučne nagrade – film koji je oduvao sve favorite.

Miks ove dve priče – Valentina i Oskara – napravili su poslovično kreativni Englezi. Našli su romantični film koji je dobio dva Oskara i na tridesetu godišnjicu njegove premijere ponudili su posetiocima bioskopa jedinstveno korisničko iskustvo. Patrik Svejzi, Demi Mur i Vupi Goldber su pre okruglo 30 godina zaigrali u filmu „Duh“. Jedna scena posebno je obeležila to kinematografsko ostvarenje. Stariji se sećaju scene kada Demi priprema neki glineni predmet na točku i kada joj Patrik priđe sa leđa i… ostalo je istorija.

Umesto maramica, Cineworld je svojim posetiocima ponudio specijalne VIP karte za novo emitovanje ovog filma, upravo na dan Svetog Valentina ili na Dan zaljubljenih. Osim zajedničkog sedenja, kokica i šampanjca, VIP karte su podrazumevale i mogućnost da upravo vi i vaš partner odigrate tu scenu sa grnčarskim točkom na mestima u sred bioskopa i naravno uz nezaobilaznu muzičku temu iz filma. Sve to se dešava 45 minuta pre početka projekcije.

Sjajna ideja dati ljudima jedinstveno iskustvo. Verujem da su posle toga društvene mreže gorele od postova sa umazanim rukama i poljupcima u stilu Patrika i Demi. Ako je to još praćeno nekim zanimljivim sadržajem koji je posle Cineword delio na svojim kanalima, lako su mogli da zainteresuju i medije. Najprostijom pretragom dolazite do brojnih članaka na tu temu.

Očigledno je da nije tako strašno ponuditi korisnicima jedinstveno iskustvo i dati im razlog da pričaju o tome, a verujem i da se vrate tom brendu. Moguće da je i prodaja karata posle ovoga skočila. Ako ništa, sigurno je skočila poseta sajtu pošto je najava išla nekoliko dana ranije, a onda ko ne voli ovaj film i baš tu scenu mogao je da naleti i na nešto drugo što bi pre gledao. Takođe, proslava 30 godina od početka emitovanja nekog filma je interesantno sa komunikacijske strane.

Evo ideje za neki od naših bioskopa da probaju da malo poboljšaju uslugu:

Vedran Ivankovic
Post Author

Previous post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *