Photo by Rowen Smith on Unsplash

Uvek se trudim da budem pozitivan i da ono što je dobro istaknem. Dve kampanje, domaće, upale su mi u oči. Jedna posebno emotivna, a druga zato što je konačno neko pogodio kako bilbord treba da izgleda.

Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) je relativno skoro pustila reklamu na javnom servisu koja svaki put kada je pogledate izaziva jake emocije. Ona ima tajnu pilulu, on ima specijalno vozilo, a neko treći ima tajno odelo… ufff… deca koja imaju retke bolesti kod nas najčešće jako teško dobijaju dijagnozu. Često da bi dobili dijagnozu moraju u inostranstvo, a posle toga samo roditelji znaju kroz šta prolaze da dobiju terapiju koju refundira država, bolovanje, da sačuvaju posao… Opet i toj deci treba pomoći slanjem sms poruke ili da neka odgovorna kompanija podrži NORBS i da mu donaciju. Vreme je da bar probamo da nađemo rešenje za njihove probleme kojih je iz dana u dan sve više. Vreme je da ih primetimo!

Posebno se radujem kvalitetnoj bilbord kampanji koja pokaže kako može i to da bude kvalitetan kanal, samo ako prilagodiš poruku. Kada su pre 25. godina ulazili na tržište napravili su bum tizer kampanjom „Ko je Ana Denić?“. Svi smo se nedeljama pitali ko je devojka sa bilborda. Četvrt veka kasnije, Alma Kvatro je napravila super image kampanju na svom mediju – bilbordu. Generalno jako malo kompanija pogodi šta treba da kaže kroz taj kanal. Sigurno ste primetili bar jedno od 25 kreativnih rešenja koja se od jesenas nalaze na njihovim bilbordima i jednostavnošću i pozitivnom energijom odudaraju od svega i privlače pažnju. Na njihovom Instagram profilu možete videti sve, a meni su neki od najdražih „Radio koji vas sluša“ i „Šešir za dobre misli“

 

Vedran Ivankovic
Post Author

3 Comments

 1. Srdjan Misic

  Najbolj kampanja sa bilbordima i posterima u autobusima koje sam video kod nas je ono kad se reklamirao neki lek za gorušicu. Samo su nabrajali neku hranu koja izaziva gorušicu. Tipa:

  Sarma. Pečenje. Torta.

  I dole ime leka.

  Voleo bih da znam koja agencija je to smislila mnogo je dobro bilo.

  • Srdjan Misic

   I mislim to je bilo baš u sezoni slava i teške hrane.

  • Vedran Ivankovic
   Vedran Ivankovic

   Ovu kampanju za Almu Quatro je radio Orange studio. To saznah danas… baš ću probati da nađem taj lek za gorušicu, deluje kao dobra priča

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *